Šta je Generalizovana Distonija?

635928794242284201945526096_tumblr_static_spring_is_my_love_by_katherine_deathmouse-d3ft7jq

Pre nego što počnem, moj put do isceljenja možete pratiti na mom YouTube kanalu OVDE. Videa iz Koreje, doktora koji leči generalizovanu distoniju i drugo.

Do sada nisam spominjala dijagnozu koju su mi doktori odredili, a to je Generalizovana Distonija, u celoj ovoj priči i u daljem tekstu poznatija kao moja draga. Zašto? Naučila me je nekim stvarima koje bez nje ne bih uspela da spoznam već u ovom dobu. Hvala joj za to. Hvala joj za to što je jedna od onih što ne bole, već samo pomalo otežavaju stvari. Hvala što mi omogućava da sve što činim, činim bezbolno. Hvala što sam uz nju počela da budim toliko ljudi i što sam sigurna da ću bez nje taj put i završiti. Zato.

Da bih vam pojasnila i da bi sve ovo bilo lakše pojmljivo, rećiću da je to zapravo nevoljno grčenje mišića. S’ tim da su moji mišići u potpunosti zdravi. Pre nego što sam saznala šta zapravo prouzrokuje moju dragu, mislila sam:

  • Ili je moj nerv (ili nervi) potpuno zdrav, a zapravo samo mozak šalje pogrešne impulse tom nervu koji dalje šalje iste te pogrešne impulse mojim mišićima.
  • Ili moj mozak šalje sasvim dobre i normalne impulse nervu, koji je zapravo oštećen pa on dalje šalje ”iskvarene” impulse mojim mišićima koji dobijaju takvo i takvo naređenje da se pokreću.

No međutim, ni jedno ni drugo nije slučaj. Doktor mi je objasnio da je problem ili u delu kičme vratnog pršljena/pršljenova ili izmedju vilice i gornjeg dela lobanje, tamo gde se spajaju, zglob čeljusti, gde je nastalo uklještenje živca. Kaže da je moguće da je nastalo usled naglog pokreta glave ili je vilica pomerena pa je veoma moguće da je priklješten živac, po njegovom, verovatno vratni.

Tako da nije ni čudo što se doktor Lee (kod koga ću da odem uz vašu pomoć) fokusira na taj deo tela, odnosno vilični zglob. Uz pomoć raznih pomagala koje je sam osmislio i o kojima ću vam detaljnije pričati (i fotografisati) u postovima, on vraća taj zblog na mesto, što taj živac oslobađa pritiska. Naravno, to ne čini magičnim dodirom ili jednom terapijom.

Vrlo mi je drago što se jednim delom oslanja i na najmoćniju metodu na svetu, a to je sposobnost tela da isceli samo. Kao kada padnemo i oderemo koleno, ono za par dana isceli. Govorim o istoj moći, samo na vrlo dubljem nivou. Kao što sam spomenula u prvom postu, oduševljena sam što doktor Lee kombinuje medicinske sprave i vežbe sa meditacijom, pravilnom ishranom, akupunturom, pozitivnim mišljenjem…

Eto, jedan kratak uvid u to kako moja draga izgleda i najvažnije od svega, IZLEČIVA JE!

Volim vas puno, hvala što čitate,

Zoka

 

Komentariši

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s